STIROPOR PODNI EPS FRAGMAT

STIROPOR PODNI EPS FRAGMAT

* Usled čestih poskupljenja, ne možemo garantovati tačnost cena. Molimo, proverite cene telefonom ili emailom pre poručivanja.
** Expont doo nastoji da bude precizan u opisu proizvoda. Opisi nisu uvek kompletni, i mogu sadržati greške.

Naziv
Dimenzije
STIROPOR PODNI EPS100  1cm m²
STIROPOR PODNI EPS100 2cm m²
STIROPOR PODNI EPS100 3cm m²
STIROPOR PODNI EPS100 4cm m²
STIROPOR PODNI EPS100 5cm m²
STIROPOR PODNI EPS100 6cm m²
STIROPOR PODNI EPS100 8cm m²
STIROPOR PODNI EPS100 10cm m²
STIROPOR PODNI EPS120 1cm m²
STIROPOR PODNI EPS120 2cm m²
STIROPOR PODNI EPS120 3cm m²
STIROPOR PODNI EPS120 4cm m²
STIROPOR PODNI EPS120 5cm m²
STIROPOR PODNI EPS120 6cm m²
STIROPOR PODNI EPS120 8cm m²
STIROPOR PODNI EPS120 10cm m²
STIROPOR PODNI EPS150 1cm m²
STIROPOR PODNI EPS150 2cm m²
STIROPOR PODNI EPS150 3cm m²
STIROPOR PODNI EPS150 4cm m²
STIROPOR PODNI EPS150 5cm m²
STIROPOR PODNI EPS150 6cm m²
STIROPOR PODNI EPS150 8cm m²
STIROPOR PODNI EPS150 10cm m²
Cene
Veleprodajna cena
Maloprodajna cena
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Dodaj u korpu

Preporučite prijateljima:

CENE SE DOBIJAJU NA UPIT. Kliknite OVDE da dođete do kontakta naših poslovnih jedinica.
 
Stiropor podni EPS FRAGMAT
 
Stiropor podni EPS 100 su rezane ploče od ekspandiranog polistirena i koriste se za toplotnu izolaciju podova, podnog grejanja, pritiska, ravnih krovova, potkrovlja i hladnjača.
 
Stiropor podni EPS 120 su rezane ploče od ekspandiranog polistirena i koriste se za toplotnu izolaciju ravnih krovova (veća opterećenja, prohodne i servisne površine), podovima sa većim debljinama toplotne izolacije, podovima sa većim opterećenjima, izolacija hladnih potkrovlja sa povremeno prohodnom površinom.
 
Stiropor podni EPS 150 su rezane ploče od ekspandiranog polistirena i koriste se za toplotnu izolaciju ravnih krovova, podova sa velikim opterećenjima, podnih grejanja, hladnjača.
 
U zavisnosti od načina namene ploče ugrađujemo lepljenjem, mehaničkim pričvršćivanjem ili slobodnim polaganjem. Pri ugradnji moramo poštovati uputstvo za ugradnju,kao i važeće stručne i zakonske propise.
 
Proizvod je usaglašen sa SRPS EN 13163 i SRPS G.C7.202.
 
Klasa gorivosti E, u skladu sa EN 13501-1 ili B1 po DIN 4102 (samogasiv) EPS-EN 13163-L(3)-W(3)-T(2)-S5)-P(5)-BS150-CS(10)100-DS(N)5-DS(70,-)3
 
 
Toplotne izolacije od EPS-a prednosti
 
• Odličan toplotni izolator: EPS sadrži 98% vazduha, sadržanog u zatvorenim ćelijama strukture, zato ima izvanrednu nisku toplotnu provodljivost.
• Proveren zvučni izolator: EPS absorbuje udarni zvuk, kod plivajućih podova zvučni udar se širi kroz vazduh i udara u zidove
Otporan na vlagu: U vodi se ne raspada i njegova apsorpcija vlage je veoma mala, čak i kada je potpuno prekriven vodom.
Paropropustan: Fasadni stiropor od EPS-a ispunjava zahteve građevinske fizike u pogledu paropropustnosti. Preporučuje se ugradnja sa spoljašnje strane zida.
Postojanost i neuništivost: EPS je veoma postojan, i njegove fizičke i mehaničke karakeristike se ne menjaju godinama.
• Prilagodljiv: Sa različitim postupcima izrade je moguće postići najbolje mehaničke karakeristike za svaku namenu ugradnje.
• Svestranost: EPS je moguće proizvesti u gotovo svakom obliku ili veličini, kompatibilan je sa velikim brojem različitih drugih materijala.
Ekonomičan: EPS ima najbolji odnos cena/karakteristike u poređenju sa drugim izolacionim materijalima.
• Jednostavan za transport: Zato što je gotovo lagan kao i vazduh, manje goriva se troši za transport, i utovar se može vršiti ručno.
Jednostavan za ugradnju: EPS je bezbedan i jednostavan za upotrebu i ugradnju. Za rezanje nam nije potreban specijalan alat.
Bezbedan od požara: U svim primerima ugradnje EPS je prekriven s drugim građevinskim materijalima, pored toga jedino se EPS sa dodacima koristi za smanjenje gorivosti u građevinskoj industriji.
• Bezbedan za okolinu: EPS je hemijski potpuno neutralan. Ne sadrži ni jednu supstancu štetnu za okolinu, kao što su npr. Hloro-fluorovodonici štetni za ozonski omotač, te komponente se ne pojavljuju ni tokom procesa proizvodnje. Nema hranljive vrednosti za životinje, biljke ili mikroorganizme.
• Pomaže u štednji energije: Izolacija napravljena od 1m3 EPS-a može uštedeti najmanje 8000 litara lož ulja za 50 godina, a za proizvodnju 1m3 EPS je potrebno 20 litara lož ulja. Energija koja je upotrebljena u postupku izrade se pošteno isplati.
• Neškodljiv za zdravlje: O nekim vrstama izolacije ne možemo reći da su “zdrave”, ali EPS je generalno poznat kao bezbedan i prijatan za rukovanje. Nije otrovan, ne nadražuje i ne prouzrokuje svrabež. Ne iritira respiratorne organe i nije štetan za disanje i uopšteno ne narušava naše zdravlje ni na jedan način. Proizvodi od EPS-a koriste se u građevinskoj industriji za popunjavanje obavezne protivpožarne opreme. Pri sagorevanju EPS oslobađa se manje štetnih materija od drugih prirodnih materijala kao što su drvo, pluta, lan, juta itd.
Lako se reciklira: EPS je izrađen od polistirena (PS) i vazduha, pa je veoma čist materijal. Na kraju njegovog veka trajanja možemo ga reciklirati na različite načine: iz njega lako dobijamo sirovinu za nove proizvode (toplotnu izolaciju, lenjire, čaše za jogurt, kućišta za televizore), koristi se u građevinskoj industriji (granule za izradu lakih betona), s njim provetravamo zemljište (kao dodatak veštačkim đubrivima), i na kraju možemo ga koristiti kao gorivo u toplanama.

Slični proizvodi