STIROPOR FASADNI EPS FRAGMAT

STIROPOR FASADNI EPS

* Usled čestih poskupljenja, ne možemo garantovati tačnost cena. Molimo, proverite cene telefonom ili emailom pre poručivanja.
** Expont doo nastoji da bude precizan u opisu proizvoda. Opisi nisu uvek kompletni, i mogu sadržati greške.

Naziv
Dimenzije
STIROPOR FASADNI EPS 1cm m²
STIROPOR FASADNI EPS 2cm m²
STIROPOR FASADNI EPS 3cm m²
STIROPOR FASADNI EPS 4cm m²
STIROPOR FASADNI EPS 5cm m²
STIROPOR FASADNI EPS 6cm m²
STIROPOR FASADNI EPS 8cm m²
STIROPOR FASADNI EPS 10cm m²
Cene
Veleprodajna cena
Maloprodajna cena
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Dodaj u korpu

Preporučite prijateljima:

Stiropor fasadni EPS FRAGMAT
 
Radi se o rezanim pločama od ekspandiranog polistirena.
Stiropor fasadni EPS FRAGMAT se koristi za toplotnu izolaciju u fasadnim sistemima. Ploče ugrađujemo fasadnim lepkom ili dodatnim mehaničkim pričvršćivanjem. Pri ugradnji moramo poštovati uputstvo za ugradnju fasadnog sistema, kao i važeće stručne i zakonske propise.
 
 
Stiropor fasadni EPS FRAGMAT karakteristike
 
Pritisna čvrstoća 70 kPa (10% def.)
Koeficijent toplotne provodljivosti λD =0.039 W/mK
Standard SIST EN 13163
Stiropor fasadni EPS FRAGMAT je usaglašen sa SRPS EN 13163 i SRPS G.C7.202.
Klasa gorivosti E, u skladu sa EN 13501-1 ili B1 po DIN 4102.
Primena: kosi krovovi, unutrašnja i spoljašnja izolacija zidova, plafona
 
Toplotne izolacije od EPS-a prednosti
 
Odličan toplotni izolator: EPS sadrži 98% vazduha, sadržanog u zatvorenim ćelijama strukture, zato ima izvanrednu nisku toplotnu provodljivost.
Proveren zvučni izolator: EPS absorbuje udarni zvuk, kod plivajućih podova zvučni udar se širi kroz vazduh i udara u zidove
Otporan na vlagu: U vodi se ne raspada i njegova apsorpcija vlage je veoma mala, čak i kada je potpuno prekriven vodom.
Paropropustan: Fasadni stiropor od EPS-a ispunjava zahteve građevinske fizike u pogledu paropropustnosti. Preporučuje se ugradnja sa spoljašnje strane zida.
• Postojanost i neuništivost: EPS je veoma postojan, i njegove fizičke i mehaničke karakeristike se ne menjaju godinama.
Prilagodljiv: Sa različitim postupcima izrade je moguće postići najbolje mehaničke karakeristike za svaku namenu ugradnje.
Svestranost: EPS je moguće proizvesti u gotovo svakom obliku ili veličini, kompatibilan je sa velikim brojem različitih drugih materijala.
Ekonomičan: EPS ima najbolji odnos cena/karakteristike u poređenju sa drugim izolacionim materijalima.
• Jednostavan za transport: Zato što je gotovo lagan kao i vazduh, manje goriva se troši za transport, i utovar se može vršiti ručno.
Jednostavan za ugradnju: EPS je bezbedan i jednostavan za upotrebu i ugradnju. Za rezanje nam nije potreban specijalan alat.
• Bezbedan od požara: U svim primerima ugradnje EPS je prekriven s drugim građevinskim materijalima, pored toga jedino se EPS sa dodacima koristi za smanjenje gorivosti u građevinskoj industriji.
Bezbedan za okolinu: EPS je hemijski potpuno neutralan. Ne sadrži ni jednu supstancu štetnu za okolinu, kao što su npr. Hloro-fluorovodonici štetni za ozonski omotač, te komponente se ne pojavljuju ni tokom procesa proizvodnje. Nema hranljive vrednosti za životinje, biljke ili mikroorganizme.
• Pomaže u štednji energije: Izolacija napravljena od 1m3 EPS-a može uštedeti najmanje 8000 litara lož ulja za 50 godina, a za proizvodnju 1m3 EPS je potrebno 20 litara lož ulja. Energija koja je upotrebljena u postupku izrade se pošteno isplati.
Neškodljiv za zdravlje: O nekim vrstama izolacije ne možemo reći da su “zdrave”, ali EPS je generalno poznat kao bezbedan i prijatan za rukovanje. Nije otrovan, ne nadražuje i ne prouzrokuje svrabež. Ne iritira respiratorne organe i nije štetan za disanje i uopšteno ne narušava naše zdravlje ni na jedan način. Proizvodi od EPS-a koriste se u građevinskoj industriji za popunjavanje obavezne protivpožarne opreme. Pri sagorevanju EPS oslobađa se manje štetnih materija od drugih prirodnih materijala kao što su drvo, pluta, lan, juta itd.
• Lako se reciklira: EPS je izrađen od polistirena (PS) i vazduha, pa je veoma čist materijal. Na kraju njegovog veka trajanja možemo ga reciklirati na različite načine: iz njega lako dobijamo sirovinu za nove proizvode (toplotnu izolaciju, lenjire, čaše za jogurt, kućišta za televizore), koristi se u građevinskoj industriji (granule za izradu lakih betona), s njim provetravamo zemljište (kao dodatak veštačkim đubrivima), i na kraju možemo ga koristiti kao gorivo u toplanama.

Slični proizvodi