Solarni sistem Deutsche Technologie SON NES

Solarni sistem

* Usled čestih poskupljenja, ne možemo garantovati tačnost cena. Molimo, proverite cene telefonom ili emailom pre poručivanja.
** Expont doo nastoji da bude precizan u opisu proizvoda. Opisi nisu uvek kompletni, i mogu sadržati greške.

Naziv
Dimenzije
Solarni sistem 200L
Solarni sistem 300L
Solarni sistem 500L
Cene
Veleprodajna cena
Maloprodajna cena
235.776,00
282.931,20
263.616,00
316.339,20
407.232,00
488.678,40
Dodaj u korpu

Preporučite prijateljima:

Solarni sistem Deutsche Technologie SON NES
 
Solarni sistem NES Deutsche Technologie je projektovan tako da zadovolji sve dnevne potrebe za sanitarnom toplom vodom domaćinstva, preko besplatne sunčeve energije.
 
Solarni sistem NES sadrži
 
• Solarni panel 2 kom
• Solarni bojler 1 kom
• Nosači za 2 panela 1 set
• Solarna stanica 1 komad
• Komplet fitinga 1 set
• Solarna ekspanziona posuda 1 komad
• Propilen glycol 10 litara
 
Solarni sistem NES Deutsche Technologie prednosti
 
Idealno kombinovane komponente koje obezbeđuju optimalne performance
 “All in set” samo raspakujte i instalirajte
 Mogućnost ugradnje na ravan ili kosi krov
 Pouzdano isprojektovan - Korišćeni materijali vrhunskog kvaliteta - “Solar Keymark” sertifikat.
 Solarni sistemi NES Deutsche Technologie su dizajnirani za brze i jednostavne instalacije. Idealno  izabrane komponenete za optimalne performanse. Visoka energetska efikasnost.
 Solarni sistemi NES u svom solarnom setu mogu imati solarni bojler sa jednim izmenjivačem SOLARNi SET SN ili solarni bojler sa dva izmenjivača SOLARNi SET SON.
 
 
Solarno grejanje: besplatna Sunčeva energija koja se jednostavno skladišti i koristi
 
Poslednjih dvadeset godina upotreba tehnologije solarnih panela postala je uobičajena na Kipru, u Izraelu, u Grčkoj i drugim zemljama koje imaju dosta sunčanih dana tokom godine. U sunčanim krajevima moguće je uštedeti do 80% energije za toplu vodu, nekada i više, dok u onim manje sunčanim ušteda može iznositi od 50% do 60%.
 
Solarni sistem za zagrevanje potrošne tople vode sastoji se od solarnog panela (ili više njih), rezervoara toplote (toplotno izolovani bojler sa regulatorima toplote) i ostale opreme (pumpe, termostata, cevi, itd.).
 
Solarni panel je izolovana kutija sa jednom prozirnom stranom ispod koje se nalaze cevi kroz koje prolazi solarni fluid. Na cevi su spojeni limovi tzv. krilca koja čine čitavu površinu unutrašnjosti panela. Krilca su obojana crnom bojom, privlačeći tako Sunčeve zrake koji prolaze kroz prozirnu stranu panela i udara o crnu limenu površinu krilca i pretvara se u toplotnu energiju.
 
Ova toplotna energija se sa limenih krilaca prenosi na cevi (jer su fizički spojeni) i greje solarni fluid koji prolazi kroz njih. Zagrejani solarni fluid pritisak odvodi u rezervoar gde se toplotna energija akumulira. Važno je da rezervoar bude dobro izolovan i na toplom mestu jer se tako smanjuje gubljenje energije.
 
Temperatura u panelu zavisi od godišnjeg doba i količine Sunčevog zračenja na tom području. Tokom prosečnog sunčanog letnjeg dana temperatura u panelu dostiže od 60ºC do 80ºC. Za vrieme hladnog, ali Sunčanog zimskog dana temperatura bude od 50ºC do 65ºC, dok tokom toplog i oblačnog dana bude od 20ºC do 30ºC, a oblačnog i hladnog od 10ºC do 15ºC . Dok je temperatura u panelu veća od temperature koja dolazi u kolektor štedi se energija.
 

Za potrebe jednog domaćinstva dovoljan je manji solarni sistem koji se sastoji od 2 m² do 6 m² površine panela i rezervoara za vodu veličine od 200 do 500 litara.  

Slični proizvodi