Kotao na pelet 33-55 kW ECOSPAR

Kotao na pelet Ecospar

* Expont doo nastoji da bude što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.

Naziv
Dimenzije
MAXIMA 33 kW
ORION 42 kW
COMBI 55kW
Cene
Veleprodajna cena
Maloprodajna cena
235.922,40
283.106,88
271.857,60
326.229,12
332.011,77
398.414,10
Dodaj u korpu

Preporučite prijateljima:

Kotlovi na pelet etažni podrumski 33 - 55 kW ECOSPAR

 

Grejanje na pelet predstavlja ekonomičan,  jednostavan, automatski i sve više zastupljeniji način centralnog grejanja. Kotlovi na pelet cena samog grejanja kao i ekonomičnost potrošnje energenata čine ovaj način grejanja sve zastupljenijim.

Sa tim na umu kotlovi na pelet fabrike Ecospar su osmišljeni da predstavljaju pouzdan, efikasan i udoban način da u zimskim mesecima zagrejete Vaše prostorije, uz minimum potrošnje, maksimalni koef. energeske i toplotne efikasnosti, kao i minimum rada oko samog kotla.

Kotlovi na pelet Ecospar se mogu povezati i upravljati putem Wi-Fi-ja (opciono).

Kotao na pelet Ecospar je izrađen od čeličnog lima debljine 5mm.

Kotao na pelet Ecospar omogućava i rad sa peletom lošijeg kvaliteta - rad sa peletom prve, druge i treće kategorije je moguće podesiti a to omogućava maksimalno iskorišćenje peleta

Kotlovi na pelet Ecospar ne zahtevaju poseban dimnjak već se dim može sprovesti iz prostorije putem dimnih cevi i obezbediti otvor od bočnih vetrova

U SKLOPU ETAŽNOG KOTLA JE UPRAVLJAČKA JEDINICA.

Započinje da radi pritiskom na samo jedno dugme, kao što priliči najboljim kotlovima na pelet. Ovi kotlovi snage od 33 do 55 kW idealani su za zagrevanje prostora Maxima za 240-300 m², Orion za 300-350 m². Na raspolaganju je varijanta diskretna za vaš dom - iako će biti daleko od očiju u podrumskim prostorijama, osećaćete njegovo prisustvo, predstavljeno kroz ugodnu toplinu u vašem domu.

 

 MAXIMA

 

ORION

 

COMBI

 

 
Kotlovi na pelet
 
Grejanje na pelet je dostupno u poluautomatskoj i potpuno automatskoj verziji. U poluautomatskom sistemu grejanja na pelet korisnici moraju ručno puniti rezervoar za skladištenje peletima. Odatle se gorivo transportuje do komore za sagorevanje.
Potpuno automatska verzija čini ovaj posao lakšim. Umesto toga, gorivo prolazi kroz transportni sistem iz skladišnog prostora direktno u kotao bez intervencije korisnika  sistema.
Pored skladišnog prostora ili kontejnera za skladištenje i transportnog sistema, kotao na pelet  sastoji se od čvrstog kućišta, komore za sagorevanje sa materijalom otpornim na toplotu, vijka za ubacivanje peleta, kao i izmjenjivača toplote.
Efikasno sagorevanje i naročito visok stepen efikasnostiposti se postižu dovođenjem primarnog i sekundarnog vazduha za sagorevanje preko protokomera sa senzorom za pritisak.
Pre započinjanja procesa sagorevanja, pelet se transportuje u komoru za sagorevanje. Ako se komora za sagorevanje napuni, automatsko paljenje počinje process sagorevanja.
Ugrađena lambda sonda kao i senzori temperature izduvnih gasova prate proces sagorevanja i osiguravaju da  pelet optimalno i potpuno sagoreva. Sa proizvedenom toplotnom energijom, integrisani izmenjivač toplote se zagreva, nakon čega se ta toplota prenosi na vodu u sistemu grejanja.

 

 

 

Slični proizvodi