Kotao na Pelet SOLID THERM eco set

Kotao na Pelet SOLID THERM eco set super cena Srbija

* Usled čestih poskupljenja proizvođača, ne možemo da garantujemo tačnost cena proizvoda. Molimo Vas, proverite cene telefonom ili emailom pre poručivanja.
** Expont doo nastoji da bude što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.

Naziv
Dimenzije
4 clanka 25kW + Pell Eco 35kW
5 clanka 30kW + Pell Eco 35kW
6 clanka 36kW + Pell Eco 35kW
7 clanka 42kW + Pell Eco 35kW
7 clanka 42kW + Pell 40kW Pro
8 clanka 48kW + Pell 40kW Pro
Cene
Veleprodajna cena
Maloprodajna cena
215.315,20
258.378,24
223.762,61
268.515,13
236.199,68
283.439,62
244.379,62
293.255,55
-
-
-
-
Dodaj u korpu

Preporučite prijateljima:

Kotao na Pelet SOLID THERM eco set grejanje na pelet
 
UZ SVAKI  KOTAO NA PELET SOLID THERM ECO SET NA POKLON SE DOBIJA REGULATOR PROMAJE!
 
Dugogodišnje iskustvo u prodaji opreme etaznog i centralnog grejanja nas je navelo da GREJANJE NA PELET prepoznamo kao budućnost. Isprobali smo kotao na pelet velikog broja domaćih i stranih proizvodjača i prema odnosu cene i kvaliteta opredelili se za distribuciju kotlova SOLID THERM u kombinaciji sa gorionikom BURNIT PELL ECO što čini kotao na pelet SOLID THERM eco set grejanje na pelet.
 
Jedino Liveni kotlovi sa gorionikom na pelet imaju i do 30% veću energetsku efikasnost, odnosno: 
 
  Drastično manju potrošnju peleta
  Zaštita od kondenzacije omogućuje veliku dugovečnost kotla 
  Potpuna automatizacija 
  Mogućnost loženja više vrsta goriva u zavisnosti od trenutnih cena na tržištu
  Kombatibilan sa sobnim i digitalnim termostatom
 Najbolji odnos cene i kvaliteta
 
Kotao na Pelet SOLID THERM eco set obuhvata:
 
• Tropromajni Liveni kotao SOLID THERM sa visokim stepenom iskorišćenja
• BURNIT gorionik sa transporterom i kompletnom automatikom
• Spremnik zapremine 140kg
• Izbušena vrata za gorionik.
• Dodatno se kupuje distancer gorionika.
 
Napomena:  Kotlovi 7 članaka + Pell 40kW Pro i 8 članaka + Pell 40kW Pro imaju gorionik Pell Pro sa duplim transporterom i samočišćenjem.
 
Automatska regulacija u Set Kotlovima na Pelet stavlja pelet u isti rang sa strujom, lož uljem i gasom. Kotlovi se automatski pale i gase, postižu i održavaju temperaturu koja im se zada, i imaju automatsko doziranje. To im daje prednost u odnosu na grejanje na drva, ugalj ili drveni briket.
Do sada je ugradjeno više od 2.000 kotlova u SRBIJI i svi rade bez  problema i kvarova. Kotao ima petogodišnju garanciju i veoma je kvalitetan. Najveća prednost ovog Pelet Seta nad konkurencijom je veći stepen iskorišćenja mereno i posle 5 godina rada. Ostali kotlovi nemaju ovakav stepen iskorišćenja ni kad su potpuno novi.
         
Pošto se radi o dugoročnoj investiciji veoma je bitno da kotao efikasno i kao nov funkcioniše posle 10 i više godina rada.
 
ŠTA JE PELET?
 
Pelet je presovani drvni ostatak, sa manje od 10% vlažnosti, što mu daje visoku energetsku vrednost. Energetska vrednost peleta je oko 18 MJ/kg  (5 kW/h).   
Odnos drvenih peleta i drugih goriva: 
 
    • • 2 kg peleta ~ 1 litar ulja za loženje
    • • 1,85 kg peleta ~ 1 m3 zemnog gasa
    • • 650 kg peleta zauzima 1 m3 prostora
    • • 3 m3 peleta ~ 1000 litara ulja za loženje
    • • Potrošnja peleta 1 kg/h ~ 5 kW snage
 
Pelet spada u obnovljive izvore energije i proizvodi se od drvenog ostatka koji se nekad zbrinjavao kao otpad, a danas ima dodatnu vrednost u obliku peleta kao gotovog proizvoda. Proizvodi se mlevenjem raznih vrsta drvenih ostataka, koji se zatim u obliku piljevine presuju pod visokim pritiskom bez dodatka vezivnih primesa. Iz prese izlazi pelet valjkastog oblika sa prečnikom 6 mm, dužine 15 - 40 mm.Takav pelet ide na sušenje, i kao gotov proizvod dobijamo drveni pelet sa vlagom 7 – 10%. Pri sagorevanju peleta, maksimalan ostatak pepela nebi trebao da bude veći od 1.5 %. 
 
Cena peleta u poređenju sa ostalim energentima koji se mogu koristiti sa automatski upravljanim pećima i kotlovima je najniža!

Slični proizvodi