Kombinovani kotao na pelet i čvrsto gorivo BURNiT WBS set Deutsche Technologie

Kotao na Pelet  BURNiT WB set sa duplim transporterom - Deutsche Technologie

* Usled čestih poskupljenja, ne možemo garantovati tačnost cena. Molimo, proverite cene telefonom ili emailom pre poručivanja.
** Expont doo nastoji da bude precizan u opisu proizvoda. Opisi nisu uvek kompletni, i mogu sadržati greške.

Naziv
Dimenzije
20 kw
25 kw
30 kw
40 kw
50 kw
70 kw
90 kw
Cene
Veleprodajna cena
Maloprodajna cena
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Dodaj u korpu

Preporučite prijateljima:

CENE SE DOBIJAJU NA UPIT. Kliknite OVDE da dođete do kontakta naših poslovnih jedinica.
 
Kombinovani kotlovi na pelet i čvrsto gorivo BURNiT WBS set 
 
Kombinovani kotao BURNiT WBS sa montiranim gorionikom koji ima samočišćenje i dupli transporter za pelet, transporter, rezervoar za pelet 140kg. Za drveni pelet ili cvrsto gorivo (alternativno). Kotao na čvrsto gorivo WBS je za sagorevanje drvenog peleta sa nekim dodatnim elementima.
 
Da biste promenili režim sagorevanja peleta WBS + gorionik na režim čvrstog goriva ovlašćeni instalater mora isključiti gorionik za pelet, sondu, rezervoar i dodatne elemente. Poklopac za otvor gorionika će biti montiran na donjim vratima. Na kraju kotao WBS je spreman za rad na režim čvrstog goriva.
 
Kotlovi na čvrsto gorivo WBS snage od 20 do 250 kW dizajnirani su za grejanje srednjih i velikih prostorija. Projektovani su za sagorevanje čvrstog goriva i imaju opciju za ugradnju gorionika na pelet, naftu ili gas.
 
KONVENCIONALAN
 
Kotao na čvrsto gorivo sa jednostavnim dizajnom, lak za rukovanje. Sagorevanje kontroliše termostatski regulator promaje, potpuno mehanički uređaj koji obezbeđuje krajnju pouzdanost. Na taj način se kontroliše dovod vazduha u komoru za sagorevanje, čime se postiže optimalni režim rada kotla.
 
EFIKASAN
 
Dimni gasovi se kreću oko tri vodom ispunjenje promaje na putu do dimnjaka. Na ovaj način dimni gasovi su hladni kada napuste kotao i njihova energija je prebačena u vodu.
 
Rezervoar vode okružuje komoru za sagorevanje u potpunosti, kako bi se na najefikasniji način iskoristila toplotna energija. Da bi se smanjio gubitak toplote u ambijentu, kotao je izolovan spolja sa 50 mm debelom vunom za visoke temperature.
 
Kotao na čvrsto gorivo BURNiT WBS je testiran i odobren prema EN – 303-5.
  
BEZBEDAN
 
Kotao na čvrsto gorivo BURNiT WBS je izrađen od kotlovskog čelika debljine 5 mm u komori za sagorevanje i 4 mm na hladnoj strani. Vodena rešetka je zaštićena dodatnom metalnom rešetkom. Kompleks sigurnosnih uređaja ostvaruje bezbednost kotla.
 
UNIVERZALAN
 
Dizajniran za loženje na drva i ugalj sa opcijom za prilagođavanje na drugo gorivo – gas, nafta ili pelet. Otvor za gorionik sa posebno izrađenim prirubnicama se nalazi na donjim vratima.
 
Kombinovani kotao na pelet i čvrsto gorivo BURNiT WBS prednosti
 
Ložište ima veliku površinu za prenos toplote
Velika vrata ložišta omogućavanju lako loženje čvrstim gorivom (dužina trupaca i do 50 cm)
Dodatna metalna rešetka za žar štiti vodeni rost od oštećenja i vatre
Rebrasta površina ložišta i tri promaje poboljšavaju razmenu toplote
Prirubnica na donjim vratima za montiranje gorionika na gas, naftu ili pelet (opciono)
Sigurnosni uređaji:
   1. Termostatski regulator promaje
   2. Sigurnosni ventil 3 bara
   3. Zaštitna zmija (izmenjivač) – u slučaju pregrevanja, kroz nju protiče hladna voda, koja snižava temperaturu kotla. Povezivanje kotla na vodovodnu mrežu mora biti izvršeno pomoću termzaštitnog ventila (nije u sklopu kompleta).
  
Kombinovani kotlovi
 
Sa kombinovanim kotlovima možete se grejati fleksibilno i efikasno – oni su dvostruko korisniji, jer imate mogućnost grejanja na drva i na pelet preko gorionika.
 
Drvo je trenutno najjeftinije gorivo. Grejanje na drva Vam garantuje regionalnu dostupnost, koje Vam donosi nezavisnost od cene struje i ostalih energenata npr. cena gasa. Grejanje na pelet je takođe grejanje na čvrsto gorivo, sa mogućnostima udobnosti grejanja kao na naftu ili gas.
 
Kombinovani kotao na pelet I čvrsto gorivo zamenjuje vaš tradicionalni kotao i bojler za toplu vodu, što Vam omogućava da zagrejate svoj dom i uživate u toploj vodi sa jednom jedinicom. Ova tehnologija je popularna u kućama širom Evrope decenijama, zahvaljujući uštedi prostora i efikasnim performansama.
 
Pošto kotlovi i bojleri za vodu zahtevaju zamenu svakih dvadesetak godina ili više, mnogi vlasnici kuće odlučuju da se drže tradicionalnog podešavanja umesto da pokušaju nešto novo. Međutim, novi modeli sa poboljšanom efikasnošću grejanja sada čine kombinovane kotlove veoma popularnom opcijom.
 
Kombinovani kotlovi sa gorionicima na pelet garantuju najveći stepen nezavisnosti zbog fleksibilnosti goriva. U mnogim domaćinstvima tokom godine se proizvede mala ili veća količina ogrevnog drveta.
 
Drvo se može efikasno trošiti kao gorivo u sistemima grejanja zimi. Međutim, ako je količina drveta nedovoljna za celu zimu, lako se možete prebaciti na pelete i preći sa jednog na drugo gorivo za toplotnu energiju Vašeg doma. Grejanje na čvrsto gorivo i pelet Vam štedi novac.
 
Pošto kotlovi i bojleri za vodu zahtevaju zamenu svakih dvadesetak godina ili više, mnogi vlasnici kuće odlučuju da se drže tradicionalnog podešavanja umesto da pokušaju nešto novo. Međutim, novi modeli sa poboljšanom efikasnošću grejanja sada čine kombinovane kotlove veoma popularnom opcijom.
 
Kombinovani kotlovi sa gorionicima na pelet garantuju najveći stepen nezavisnosti zbog fleksibilnosti goriva. U mnogim domaćinstvima tokom godine se proizvede mala ili veća količina ogrevnog drveta.
 
Drvo se može efikasno trošiti kao gorivo u sistemima grejanja zimi. Međutim, ako je količina drveta nedovoljna za celu zimu, lako se možete prebaciti na pelete i preći sa jednog na drugo gorivo za toplotnu energiju Vašeg doma. Grejanje na čvrsto gorivo i pelet Vam štedi novac.
 

Slični proizvodi