IZOLACIJA ZA PODNO GREJANJE FRAGMAT STIROTERMAL SILENT

IZOLACIJA ZA PODNO GREJANJE FRAGMAT STIROTERMAL SILENT

* Usled čestih poskupljenja, ne možemo garantovati tačnost cena. Molimo, proverite cene telefonom ili emailom pre poručivanja.
** Expont doo nastoji da bude precizan u opisu proizvoda. Opisi nisu uvek kompletni, i mogu sadržati greške.

Naziv
Dimenzije
STIROTERMAL SILENT m²
Cene
Veleprodajna cena
Maloprodajna cena
-
-
Dodaj u korpu

Preporučite prijateljima:

CENE SE DOBIJAJU NA UPIT. Kliknite OVDE da dođete do kontakta naših poslovnih jedinica.
 
Izolacija za podno grejanje Stirotermal SILENT karakteristike
 
Silent panel je napravljen od stiropora (EPS). Sa gornje strane je vakum - obložena polietilenska (PE) folija. Raster radialni držači na gornjoj strani omogućavaju lako i brzo postavljanje cevi prečnika 16 do 20 mm., minimalnog razmaka od 75 mm. Debljina izolacije je 33/30 mm., a visina raster držača 25 mm.  
 
Izolacija za podno grejanje Silent FRAGMAT ima kontrolisanu čvrstoću na pritisak od 100 kPa (na 10% def.). Postupak plastificiranja je modifikovan da mehaničke osobine Silent ploča omogućuju uticaj na smanjene zvuka (SD 30). Poseban oblik ivica je prilagođen za spajanje panela uzdužnih i poprečnih pravaca.
 
Silent panel je prvenstveno namenjen za podno grejanje u stambenim i poslovnim objektima pod standardnim opterećenjem, a sa zahtevom da se smanji buka
 
Minimalno naručivanje je u količini od 1kom.
 
Silent paneli za podno grejanje Fragmat 3,3+2,5 ; 75x105 ; SILENT Plavi ( 0,7875m2).
 
Toplotna izolacija od EPS-A prednosti
 
♦ Odličan toplotni izolator: EPS sadrži 98% vazduha, sadržanog u zatvorenim ćelijama strukture, zato ima izvanrednu nisku toplotnu provodljivost.
Proveren zvučni izolator: EPS absorbuje udarni zvuk, kod plivajućih podova zvučni udar se širi kroz vazduh i udara u zidove.
♦ Otporan na vlagu: U vodi se ne raspada i njegova apsorpcija vlage je veoma mala, čak i kada je potpuno prekriven vodom.
♦ Paropropustan: Fasadni stiropor od EPS-a ispunjava zahteve građevinske fizike u pogledu paropropustnosti. Preporučuje se ugradnja sa spoljašnje strane zida.
♦ Postojanost i neuništivost: EPS je veoma postojan, i njegove fizičke i mehaničke karakeristike se ne menjaju godinama.
♦ Prilagodljiv: Sa različitim postupcima izrade je moguće postići najbolje mehaničke karakeristike za svaku namenu ugradnje.
♦ Svestranost: EPS je moguće proizvesti u gotovo svakom obliku ili veličini, kompatibilan je sa velikim brojem različitih drugih materijala.
♦ Ekonomičan: EPS ima najbolji odnos cena/karakteristike u poređenju sa drugim izolacionim materijalima.
♦ Jednostavan za transport: Zato što je gotovo lagan kao i vazduh, manje goriva se troši za transport, i utovar se može vršiti ručno.
♦ Jednostavan za ugradnju: EPS je bezbedan i jednostavan za upotrebu i ugradnju. Za rezanje nam nije potreban specijalan alat.
♦ Bezbedan od požara: U svim primerima ugradnje EPS je prekriven s drugim građevinskim materijalima, pored toga jedino se EPS sa dodacima koristi za smanjenje gorivosti u građevinskoj industriji.
♦ Bezbedan za okolinu: EPS je hemijski potpuno neutralan. Ne sadrži ni jednu supstancu štetnu za okolinu, kao što su npr. Hloro-fluorovodonici štetni za ozonski omotač, te komponente se ne pojavljuju ni tokom procesa proizvodnje. Nema hranljive vrednosti za životinje, biljke ili mikroorganizme.
♦ Pomaže u štednji energije: Izolacija za podno grejanje napravljena od 1m3 EPS-a može uštedeti najmanje 8000 litara lož ulja za 50 godina, a za proizvodnju 1m3 EPS je potrebno 20 litara lož ulja. Energija koja je upotrebljena u postupku izrade se pošteno isplati.
♦ Neškodljiv za zdravlje: O nekim vrstama izolacije ne možemo reći da su “zdrave”, ali EPS je generalno poznat kao bezbedan i prijatan za rukovanje. Nije otrovan, ne nadražuje i ne prouzrokuje svrabež. Ne iritira respiratorne organe i nije štetan za disanje i uopšteno ne narušava naše zdravlje ni na jedan način. Proizvodi od EPS-a koriste se u građevinskoj industriji za popunjavanje obavezne protivpožarne opreme. Pri sagorevanju EPS oslobađa se manje štetnih materija od drugih prirodnih materijala kao što su drvo, pluta, lan, juta itd.
♦ Lako se reciklira: EPS je izrađen od polistirena (PS) i vazduha, pa je veoma čist materijal. Na kraju njegovog veka trajanja možemo ga reciklirati na različite načine: iz njega lako dobijamo sirovinu za nove proizvode (toplotnu izolaciju, lenjire, čaše za jogurt, kućišta za televizore), koristi se u građevinskoj industriji (granule za izradu lakih betona), s njim provetravamo zemljište (kao dodatak veštačkim đubrivima), i na kraju možemo ga koristiti kao gorivo u toplanama.

Slični proizvodi