IZOLACIJA ZA PODNO GREJANJE FRAGMAT STIROTERMAL HARD

IZOLACIJA ZA PODNO GREJANJE FRAGMAT STIROTERMAL HARD

* Usled čestih poskupljenja, ne možemo garantovati tačnost cena. Molimo, proverite cene telefonom ili emailom pre poručivanja.
** Expont doo nastoji da bude precizan u opisu proizvoda. Opisi nisu uvek kompletni, i mogu sadržati greške.

Naziv
Dimenzije
STIROTERMAL HARD m²
Cene
Veleprodajna cena
Maloprodajna cena
-
-
Dodaj u korpu

Preporučite prijateljima:

CENE SE DOBIJAJU NA UPIT. Kliknite OVDE da dođete do kontakta naših poslovnih jedinica.
 
Izolacija za podno grejanje Stirotermal HARD karakteristike
 
♦ Hard panel je napravljen od stiropora (EPS).
♦ Sa gornje strane je vakum - obložena polietilenska (PE) folija. Raster radijalni držači na gornjoj strani omogućavaju lako i brzo postavljanje cevi prečnika 16 do 20 mm, minimalnog razmaka od 75 mm.
♦ Debljina izolacije je 33 mm, a visina raster držača 25 mm.
♦ Izolacija za podno grejanje Hard ima kontrolisanu čvrstoću na pritisak od 100 kPa (na 10% def.). Poseban oblik ivica je prilagođen za spajanje panela uzduž nih i poprečnih pravaca.
♦ Hard panel je prvenstveno namenjen za podno grejanje u prostorijama sa visokim opterećenjem kao što su tržni centri, garaže i slično.
♦ Minimalno naručivanje je u količini od 1kom.
♦ Izolacija za podno grejanje Hard Fragmat 3,3+2,5 ; 75x105 ; HARD Plavi ( 0,7875m2).
 
 
Toplotne izolacije od EPS-a prednosti
 
• Odličan toplotni izolator: EPS sadrži 98% vazduha, sadržanog u zatvorenim ćelijama strukture, zato ima izvanrednu nisku toplotnu provodljivost.
• Proveren zvučni izolator: EPS absorbuje udarni zvuk, kod plivajućih podova zvučni udar se širi kroz vazduh i udara u zidove
• Otporan na vlagu: U vodi se ne raspada i njegova apsorpcija vlage je veoma mala, čak i kada je potpuno prekriven vodom.
• Paropropustan: Stiropor od EPS-a ispunjava zahteve građevinske fizike u pogledu paropropustnosti. Preporučuje se ugradnja sa spoljašnje strane zida.
• Postojanost i neuništivost: EPS je veoma postojan, i njegove fizičke i mehaničke karakeristike se ne menjaju godinama.
• Prilagodljiv: Sa različitim postupcima izrade je moguće postići najbolje mehaničke karakeristike za svaku namenu ugradnje.
• Svestranost: EPS je moguće proizvesti u gotovo svakom obliku ili veličini, kompatibilan je sa velikim brojem različitih drugih materijala.
• Ekonomičan: EPS ima najbolji odnos cena/karakteristike u poređenju sa drugim izolacionim materijalima.
• Jednostavan za transport: Zato što je gotovo lagan kao i vazduh, manje goriva se troši za transport, i utovar se može vršiti ručno.
Jednostavan za ugradnju: EPS je bezbedan i jednostavan za upotrebu i ugradnju. Za rezanje nam nije potreban specijalan alat.
• Bezbedan od požara: U svim primerima ugradnje EPS je prekriven s drugim građevinskim materijalima, pored toga jedino se EPS sa dodacima koristi za smanjenje gorivosti u građevinskoj industriji.
• Bezbedan za okolinu: EPS je hemijski potpuno neutralan. Ne sadrži ni jednu supstancu štetnu za okolinu, kao što su npr. Hloro-fluorovodonici štetni za ozonski omotač, te komponente se ne pojavljuju ni tokom procesa proizvodnje. Nema hranljive vrednosti za životinje, biljke ili mikroorganizme.
• Pomaže u štednji energije: Izolacija za podno grejanje napravljena od 1m3 EPS-a može uštedeti najmanje 8000 litara lož ulja za 50 godina, a za proizvodnju 1m3 EPS je potrebno 20 litara lož ulja. Energija koja je upotrebljena u postupku izrade se pošteno isplati.
• Neškodljiv za zdravlje: O nekim vrstama izolacije ne možemo reći da su “zdrave”, ali EPS je generalno poznat kao bezbedan i prijatan za rukovanje. Nije otrovan, ne nadražuje i ne prouzrokuje svrabež. Ne iritira respiratorne organe i nije štetan za disanje i uopšteno ne narušava naše zdravlje ni na jedan način. Proizvodi od EPS-a koriste se u građevinskoj industriji za popunjavanje obavezne protivpožarne opreme. Pri sagorevanju EPS oslobađa se manje štetnih materija od drugih prirodnih materijala kao što su drvo, pluta, lan, juta itd.
• Lako se reciklira: EPS je izrađen od polistirena (PS) i vazduha, pa je veoma čist materijal. Na kraju njegovog veka trajanja možemo ga reciklirati na različite načine: iz njega lako dobijamo sirovinu za nove proizvode (toplotnu izolaciju, lenjire, čaše za jogurt, kućišta za televizore), koristi se u građevinskoj industriji (granule za izradu lakih betona), s njim provetravamo zemljište (kao dodatak veštačkim đubrivima), i na kraju možemo ga koristiti kao gorivo u toplanama.
 

 

Slični proizvodi