Antifriz za solare

Antifriz za solare

* Usled čestih poskupljenja, ne možemo garantovati tačnost cena. Molimo, proverite cene telefonom ili emailom pre poručivanja.
** Expont doo nastoji da bude precizan u opisu proizvoda. Opisi nisu uvek kompletni, i mogu sadržati greške.

Naziv
Dimenzije
ANTIFRIZ ZA SOLARE T-150 (-30°C do 150°C)
ANTIFRIZ ZA SOLARE T-200 (-23°C do 200°C)
Cene
Veleprodajna cena
Maloprodajna cena
-
-
-
-
Dodaj u korpu

Preporučite prijateljima:

ANTIFRIZ ZA SOLARE

Antifriz za solaare je fiziološki bezopasna (neotrovna), zeleno nijansirana, bistra tečnost na bazi vodenog rastvora viših glikola, koja se koristi za prenos toplote u sistemima solarnog grejanja, naročito kod onih koji su izloženi velikim termalnim opterećenjma. 

Antifriz Termofluid SOLAR je razvijen zbog sve veće primene solarnih vakum kolektora koji imaju visoku temperaturu mirovanja, do +260°C. Uobičajena sredstva za prenos toplote na bazi etilen ili propilen glikola isparavaju na visokim temperaturama usled niske tačke ključanja tih glikola.
 
Tom prilikom, oni za sobom ostavljaju ostatke nalik soli, koji mogu dovesti do problema u radu, a ako je kolektor često u stanju mirovanja i do kvara sistema. Ovaj proizvod je napravljen na bazi glikola koji ključaju na temperaturi preko +260°C pri pritisku od 1 bar.
 
Radne temperature preko +200°C treba izbegavati pošto na višim temperaturama, ne samo da se hemijska baza sredstva za prenošenje toplote može razložiti, već može doći i do dekoloracije (tamnjenja) tečnosti, mada to nema efekta na karakteristike proizvoda.
 
Temperaturno područje primene antifriza je od -23°C do +200°C.

Slični proizvodi