Alupex cev HENCO

Alupex cevi HENCO super cena

* Usled čestih poskupljenja, ne možemo garantovati tačnost cena. Molimo, proverite cene telefonom ili emailom pre poručivanja.
** Expont doo nastoji da bude precizan u opisu proizvoda. Opisi nisu uvek kompletni, i mogu sadržati greške.

Naziv
Dimenzije
16x2
18x2
20x2
26x2
32x2
Cene
Veleprodajna cena
Maloprodajna cena
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Dodaj u korpu

Preporučite prijateljima:

CENE SE DOBIJAJU NA UPIT. Kliknite OVDE da dođete do kontakta naših poslovnih jedinica.

Višeslojne alupex cevi Henco
 
Sve višeslojne cevi HENCO se koriste u instalacijama sa radnim pritiskom do 10 bara i temperaturom medija do 95°C u konstantnom korišcenju, ili sa kratkotrajnim preopterecenjem do 110°C.
Ista cev se koristi za sve kućne instalacije: vodovod, radijatorsko grejanje, podno grejanje i hladenje sa konvektorima.
 
Primer podnog grejanja: uzmimo dva klupka cevi od po 100 m, sa temperaturnom razlikom 19°C. Klupko iz PE-X cevi ce se produžiti za 371 mm, klupko iz HENCO višeslojne cevi PE-Xc/AI/PE-Xc za samo 47,5 mm.
 
Kiseonik u vazduhu ima osobinu da kroz zid polietilenskih cevi prolazi u instalaciju. Na zidovima kotlova i armatura stvara okside, koji smanjuju toplotnu provodijivost i skracuju životni vek ukupne instalacije (važi za instalacije radijatorskog i podnog grejanja). PE-X cevi imaju uprkos EVOH filmu maksimalnu 94% zaštitu. Sloj aluminijuma u višeslojnim cevima predstavlja sigurnu zaštitu 100%.
 
Višeslojne cevi su otporne na mehanicka oštecenja. Za dodatnu mehanicku sigurnost mogu se nabaviti u PE zaštitnim rebrastim cevima. Zaštitna cev ne može nadoknaditi toplotnu izolaciju.
 
Unutrašnji sloj cevi za podno grejanje je od polietiiena, materijala koji se koristi u prehrambenoj industriji za ambalažu, na primer ambalažu za sokove i vodu. Cevi odgovaraju normativima za pijaću vodu prema Pravilniku o pijacoj vodi ( osnova direktiva EU, EN 805).
 
Korozija odnosno razjedanje materijala predstavlja u čeličnim instalacijama problem koji se povećava sa godinama korištenja. U cevima je prisutna agresivnost transportovanog medija, spoljni sloj cevi mogu da razjedaju krec i cement. Višeslojne cevi imaju iznutra i spoija polietilen, koji je na te probleme otporan.
 
Vodeni kamenac se na zidovima višeslojnih cevi HENCO ne sakuplja.
 
Fitinzi od legura imaju na spoju sa čeonom stranom teflonski prsten. To sprecava spoj izmedu aluminijuma i bakra a samim tim sprečava nastanak elektrokorozije.

 

 

Slični proizvodi