Kotao FERROLI SFL cvrsto gorivo liveni

Kotao FERROLI SFL cvrsto gorivo liveni

* Expont doo nastoji da bude što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.

Naziv
Dimenzije
FERROLI SFL 3 cl. - 22,5 kW
FERROLI SFL 4 cl. - 32,5 kW
FERROLI SFL 5 cl. - 42,5 kW
FERROLI SFL 6 cl. - 52,5 kW
FERROLI SFL 7 cl. - 62,5 kW
Cene
Veleprodajna cena
Maloprodajna cena
86.520,00
103.824,00
98.952,00
118.742,40
111.384,00
133.660,80
123.816,00
148.579,20
137.928,00
165.513,60
Dodaj u korpu

Preporučite prijateljima:

Kotao FERROLI SFL cvrsto gorivo liveni

Karakteristike: 

 •  

  Visoko efikasni kotao od livenog gvožđa na čvrsta goriva, prikladan za loženje na drva ili ugalj

 •  

  Moguć rad na pelet nakon spajanja vrata gorionika i gorionika na pelet SUN P

 •  

  Klasa 3 iskoristivosti prema EN 303-5

 •  

  Iskoristivost do 81% sagorevanja drva, zahvaljujući velikoj površini razmene sekcija od livenog gvožđa

 •  

  Velika ložište, do 128 lit., koja omogućava sagorevanje velikih cepanica

 •  

  Podesivi deflektor dimnih gasova na zadnjem odvodu

 •  

  Posuda za pepeo od nerđajućeg čelika kojoj se može lako pristupiti sa prednje strane

 •  

  Termostatski regulator isporučuje se kao standardna oprema

 •  

Sa kombinovanim kotlovima možete se grejati fleksibilno i efikasno – oni su dvostruko korisniji, jer imate mogućnost  grejanja na drva i na pelet preko gorionika.

Drvo je trenutno najjeftinije gorivo. Grejanje na drva Vam garantuje regionalnu dostupnost, koje Vam donosi plus u nezavisnosti od npr. cena gasa. Grejanje na pelet je takođe grejanje na čvrsto gorivo, sa mogućnostima udobnosti grejanja kao na naftu ili gas.

Kombinovani kotao zamenjuje vaš tradicionalni kotao i bojler za toplu vodu, što Vam omogućava da zagrejate svoj dom i uživate u toploj vodi sa jednom jedinicom. Ova tehnologija je popularna u kućama širom Evrope decenijama, zahvaljujući uštedi prostora i efikasnim performansama. Pošto kotlovi i bojleri za vodu  zahtevaju zamenu svakih dvadesetak godina ili više, mnogi vlasnici kuće odlučuju da se drže tradicionalnog podešavanja umesto da pokušaju nešto novo. Međutim, novi modeli sa poboljšanom efikasnošću grejanja sada čine kombinovane kotlove veoma popularnom opcijom.

Kombinovani kotlovi sa gorionicima na pelet garantuju najveći stepen nezavisnosti zbog fleksibilnosti goriva. U mnogim domaćinstvima tokom godine se proizvede mala ili veća količina ogrevnog drveta. Ovo se može efikasno trošiti kao gorivo u sistemima grejanja zimi. Međutim, ako je količina drveta nedovoljna za celu zimu, lako se možete prebaciti na pelete i preći sa jednog na drugo gorivo za toplotnu energiju Vašeg doma. Grejanje na drvni pelet ne samo da vas čini srećnim, već vam štedi i novac.

Kod kombinovanih kotlova, odvojene cevi ulaze u kotao i prolaze kroz komoru za zagrevanje, nakon čega napuštaju komoru kotla i putuju do grejnih tela, odnosno do vaših slavina, što ih čini pogodnim da i za instalaciju gorionika na pelet. Izmenjivač toplote nalazi se između centralne predaje toplote i cevi za toplu vodu unutar kotla i čuva neiskorišćenu energiju. Možete koristiti kombinovani kotao sa gasom, lož uljem ili propanom kao izvor goriva. 

Dodatna prednost , pored osnovne da imate mogućnost prebacivanja sa jedne vrste goriva na drugu, je što su kombinovanom kotlu za rad potrebna veća ložišta, koja  imaju povećanu površinu za prenos toplote. Kada se kao gorivo koristi ogrevno drvo, regulacija se vrši pomoću uređaja koji se naziva regulator promaje i on je potpuno mehanički uređaj, a u slučaju korišćenja gorionika na pelet on je potpuno automatizovan, i većina ima modulacijsku regulaciju potrošnje goriva. Na donjim vratima se obično nalazi otvor za gorionik sa posebno izrađenim prirubnicama za povezivanje gorionika sa kotlom. Kombinovane kotlove takođe karakterišu velika vrata ložišta koja omogućavaju lako loženje čvrstim gorivom, dok se dimni gasovi obično kreću kroz tri, vodom ispunjene promaje, na putu do dimnjaka. Na taj način dimni gasovi se ohlade do dimnjaka, pri čemu se veliki deo energije prebacuje na vodu, dok se ostatak odvodi sa dimnim gasovima kroz dimnjak (stepen korisnosti do 85%). Kao sigurnosni uređaji koriste se sigurnosni ventil od 3 bara, termostatski regulator promaje kao i dodatna cevna zmija, tj. dodatni izmenjivač toplote kroz koji se u slučaju pregrevanja propušta hladna voda iz vodovodne mreže, koja snižava temperaturu kotla.

Slični proizvodi