Kondenzacioni gasni kotao Ferroli Divacondens D

Kondenzacioni gasni kotao Ferroli Divacondens D

* Expont doo nastoji da bude što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.

Naziv
Dimenzije
Kondenzacioni gasni kotao Ferroli Divacondens D F24
Kondenzacioni gasni kotao Ferroli Divacondens D F28
Cene
Veleprodajna cena
Maloprodajna cena
86.543,00
103.852,00
92.854,00
111.425,00
Dodaj u korpu

Preporučite prijateljima:

Kondenzacioni gasni kotao Ferroli Divacondens D:

- Kotao sa prinudnom promajom, sa atmosferskim gorionikom od nerđajućeg čelika AISI 304, za sisteme sa srednjim i visokim temperaturskim režimom

- Moguća primena na sistemima sa niskim temperaturom, ubacivanjem kolektora za smanjenje temperature

- Sistem za rekuperaciju dimnog gasa, za predgrevanje primarnog kruga

- Disple od tečnog kristalaj sa pozadinskim osvetljenjem za jednostavno korišćenje korisnika

- Može se upravljati pomoću modulacionog daljinskog upravljača

- Cirkulaciona pumpa primarnog kruga  visokih performansi, sinhroni motor sa niskim emitovanjem buke. EEI (Indeks energetske efikasnosti) ≤ 0,20

- Moguće povezivanje sa solarnim sistemima grejanja

- Dupli izmenjivač: primarni od bakra sa aluminijumskom oblogom i sekundarni za sanitarnu toplu vodu od nerđajućeg čelika

- Indeks zaštite IPX5D, koji garantujei odličnu električnu zaštitu aparata od stranih tela ili prodora tečnosti

Kondenzacioni gasni kotao: je tip kotla koji je mnogo efikasniji od konvencionalnog tipa uređaja. Dodatna efikasnost postiže se izvlačenjem više energije iz dimnih gasova u poređenju sa konvencionalnim kotlom i korišćenjem ove toplotne energije za prethodno zagrevanje povratne vode koja teče u kotlu. 

Da bi mogao da kondenzuje vodenu paru iz dimnih gasova, kondenzacioni kotao treba da radi na nižim temperaturama ulaska vode u kotao od konvencionalnog kotla. To je zato što se proces kondenzacije javlja na oko 54 ° C.

Međutim, čak i kada kondenzacioni kotao radi na tradicionalnim temperaturskim režimima bez kondenzacije od 80/60 °C, kondenzacioni kotao obično nudi 4-5% veći stepen efikasnosti nego konvencionalni kotao zbog superiornog izmenjivača toplote i modulacionih gorionika u kondenzacionom kotlu.

 Konvencionalni kotao ima tipično minimalnu temperaturu vode od oko 60 ° C, sa izlaznom temperaturom od 80 ° C, i nema dodatnih elemenata za razmenu toplote u cilju postizanja dodatnog povrata toplote iz dimnih gasova. Iz toga proizilazi da ako dođe do kondenzacije u konvencionalnom kotlu to je loša stvar - jer kondenzat uključuje materije koje će korodirati unutar kotla i na kraju dovesti do propasti. Kondenzacioni kotlovi imaju dodatne elemente za razmenu toplote i izrađeni su od odgovarajućih materijala kako bi izdržali korozivne kondenzate.

Slični proizvodi