Alupex cev HERZ

Alupex cev  HERZ

* Expont doo nastoji da bude što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.

Naziv
Dimenzije
ALUPEX CEV U KOTURU HERZ 16x2
ALUPEX CEV U KOTURU HERZ 18x2
ALUPEX CEV U KOTURU HERZ 20x2
ALUPEX CEV U KOTURU HERZ 26x3
ALUPEX CEV U KOTURU HERZ 32x3
ALUPEX CEV U KOTURU HERZ 40x3,5
Cene
Veleprodajna cena
Maloprodajna cena
89,39
92,96
109,52
113,90
140,22
145,82
271,67
282,53
406,81
423,08
-
-
Dodaj u korpu

Preporučite prijateljima:

Alupex cevi imaju široku primenu u instalacijama grejanja za distribuciju vode za piće i hlađenje pri visokim i niskim temperaturama, kao i za distribuciju vazduha. To su višeslojne cevi, sastavljene od nekoliko slojeva, gde je: unutrašnji i spoljašnji sloj cevi - umreženi polietilen, a središnji sloj aluminijum zavaren celom dužinom. Otporne su na koroziju i nagrizanje.
Maksimalna radna temperatura je 95ºC i pritisak 10 bara.
Ne propušta kiseonik, padovi pritiska su veoma mali, gde vremenom postaju konstantni.

Višeslojne cevi su otporne na mehanička oštecenja. Za dodatnu mehaničku sigurnost mogu se postaviti u PE zaštitnoj rebrastoj cevi. Zaštitna cev ne može nadoknaditi toplotnu izolaciju.
Unutrašnji sloj cevi je od polietilena, materijala koji se koristi u prehrambenoj industriji za ambalažu, na primer ambalažu za sokove i vodu. Cevi odgovaraju normativima za pijaću vodu prema Pravilniku o pijaćoj vodi (osnova direktiva EU, EN 805).
Korozija odnosno razjedanje materijala predstavlja u čeličnim instalacijama problem, koji se povećava sa godinama korišćenja.
U cevima je prisutna agresivnost transportovanog medija, spoljni sloj cevi mogu da razjedaju kreč i cement. Višeslojne cevi imaju iznutra i spolja polietilen, koji je na te procese otporan.
Vodeni kamenac se na zidovima višeslojnih cevi ne sakuplja.

Slični proizvodi